Na nézzük:
A tardícionális magyar étkekkel semmi gond.Csak nem segget növesztő íróasztal-akrobatákra van szabva-ennyi az egész.Mikor az ember gyereke nekilát és a ház körüli teendőket is ellátja munka mellett-vagy azt teszi főfoglakozásban is,lévén állattartó,fóliázik,ne adj' Isten csak falun él és maga gondoskodik a környezetéről,nem a Tökömgarden Kft nyírja a sövényt meg a füvet-annak semmi baja a hagyományos magyar ételekkel,lévén szüksége van a kalóriákra a fizikai munkához.Egyszer.Aztán vegyük az alapanyagot.Amikor a magyar malac magyar kukoricán nő fel-nem fél év alatt lesz 20 kilóból 160,laboratóriumban kikotyvasztott tápszerrel kevert fűrészportól valahol egy "fejlett úniós országban"-és a Tescoban sem ázik a comb fél napot a vízben,hogy meglegyen a 70 dekás darabból a kiló hús,akkor nem kell tartani a magyar kajától.Szeretném én látni pl. azt a kőművest,aki egy tányér spárgalevessel meg 2 szelet csirkemellel párolt zöldséggel dolgozik egész nap az álláson.Vagy segédmunkást,aki egész nap lapátol ezeket kajálva.A szüleimmel magyar kajákat ettünk,mégse volt elhízva se anyám,se apám.Pedig anyám szellemi munkát végzett,íróasztal mellett.Sonkát ettünk,meg szalonnát,rántott húst,pörköltet.Sose voltunk dagadtak,mert nem ipari hulladék került az asztalra a modern szupermarketből.Akkoriban,ha átvert a hentes,kimerült abban,hogy csalt a mérleggel.A kaja minősége messze felülmúlta a most divatos mocskokét.Génkezelt zöldségek,nyesedékből (50 %) préselt csirekemell-szeletek,gyártósoron előállított tarja,aminek 50 százaléka hús-meg se merem lkérdezni,a többi micsoda...Na attól hízik az ember,nem a tradícinális magyar kajától...